Hur filer är nedpackade och om .nfo- och .sfv-filer

Har fetmarkerat extra viktiga saker, som är bra att veta.

För att ladda upp en torrent (.torrent-fil) på en privat tracker behöver man oftast ha behörighet för att göra detta.
Dessutom behöver man ett giltigt releasenamn (vi tar filmen "Inception" som exempel). På swebits.org MÅSTE filmen också ha en svensk anknytning: svensk undertext (swesub), svensk skådespelare, mm.

Det finns två kända namn för två olika svenska releaser för "Inception":
Inception2010.CUSTOM.SWESUB.NTSC.DVDR-WhoKnow eller
Inception.2010.NORDIC.PAL.DVDR-DETOX

Detta visar namnet på filmen, årtalet, undertext/tal (vilket språk), typ av film (HD-film/DVDRip/DVDR/Blu-ray) samt vilken releasegrupp (grupper som piratkopierar filmer, och sedan eftersöker uppladdade (seedare) (brukar stå i .nfo-filen) som rippat (piratkopierat) filmen.)

Man behöver också ha en .nfo-fil (en av de viktiga filerna). Jag har bifogat två exempel komprimerat i en .zip-fil. .nfo-filer läses/öppnas i Notepad, WordPad, Notes eller något liknade program. .nfo-filen talar om, mer detaljerat vilket format filmen är i (om den är i xVID), speltid, exakt vilka undertexter som är med, på vilket språk talet är, om det finns något bonusmaterial, vilka skådespelare som är med, mm. Se även exemplet på http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Wikipedia-nfo.png.

Man behöver också ha en .sfv-fil (kolla bilden på http://img268.imageshack.us/img268/9959/wrongn.jpg, enormt viktig fil!), som också läses i Notepad, WordPad, Notes eller liknade program. Med hjälp av den kan man kontrollera att filerna inte modifieras, d.v.s. är helt orörda. Bifogar även ett exempel på den (.sfv-fil till omslaget till filmen "Dumma Mig" (Despicable.Me.SWE.DIGITAL.DVD.COVER-SweGoD)).

OBS!
Om .nfo- eller .sfv-filen ser konstig ut, prova med att öppna filen i ett annat program.
OBS!


Det man behöver mer är en Sample-fil (Ett exempel på hur filmen ser ut, i .avi-format. Man provspelar helt enkelt den och ser om formatet stämmer, mm. Den är på originalspråket och aldrig med undertext), som ligger mappen "Sample".

Att inneha .nfo-filer eller .sfv-filer är INTE olagligt, dessvärre med sample-filen.
Releasenamn är inte heller olagligt att inneha, på www.swecheck.net hittar man både releasenamn, releasedatum och .nfo-filer.

Sedan behöver man också filmen, om det är en DVDR behöver man packa ner och splittra .rar-filen i 50 000 000 byte (som är standarden för DVDR's).


Ett exempel på hur en mapp kan se ut när man har leechat/laddat ner/tankat klart till 100 %, huvudmappen, där alla filer ligger heter samma som releasenamnet, i detta fall "Inception2010.CUSTOM.SWESUB.NTSC.DVDR-WhoKnow" (detta är en DVDR) :

--------------Mapp ("Inception2010.CUSTOM.SWESUB.NTSC.DVDR-WhoKnow"), den man har laddat ner
/// Innehåller:
.sfv-fil, skitviktig, kontrollera att allt är orört

.nfo-fil, beskrivningen av filmen (eller, ja, vad man nu laddat ner), viktigare än .sfv-filen, menar några

.rar-arkiv (själva filmen) (En .rar.part01-fil, en .rar.part02-fil, en .rar.part03-fil, osv., finns ca. 80 - 95, beroende på storleken, en .rar.part-fil är som standard för DVDR's 50 000 000 byte (ca. 48 829 kB). Det ligger alltså lösa i målmappen (Inception2010.CUSTOM.SWESUB.NTSC.DVDR-WhoKnow) Man packar upp i WinRar eller 7-zip File Manager, då har man en .img- eller .iso-fil. Detta en en klonfil, en skivavbildningsfil, en fil som är EXAKTA kopian av originalet. Man öppnar den i ett brännarprogram (lättast med Windows egna), och stoppar in en tom DVD-skiva (för DVD-filmer fungerar DVD-R-skivor bäst), och klickar på "Bränn", resten fixar datorn själv. När man väl packat upp .iso- eller .img-filen kan man radera alla .rar-arkiv)

En till mapp, kallad "Sample"
////  Innehåller:
ett kort exempel på hur filmen ser ut, 0,5 - 2 min lång, bra att kontrollera att formatet (storleken stämmer), att inte bilden blir för smal, mm

Huvudmappen kan även innehålla en mapp kallad "Cover" eller "Covers", där ligger omslagen i .jpg- eller .png-format.Hoppas att ni fattade! :)


MVH
Fildeleren


EDIT: Om det INTE ser ut som jag sagt ovan är det inte säkert att ladda ner. Kontrollera även .sfv-filen och virusscanna för varje GB nedladdat om du är osäker.

EDIT 2: I denna fråga var jag ute efter .nfo-filen och .sfv-filen. Förresten, requesta betyder att önska en torrent (film/spel/program/keygens).

EDIT 3:

Såhär ska det alltså inte se ut.

http://img268.imageshack.us/img268/9959/wrongn.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0