Anti-ACTA

ACTA kan ni läsa mer om här: http://www.frapedia.se/wiki/ACTA/

Annars kan jag dra utdrag ut FRApedia:

" ACTA, Anti-Counterfeiting Trade Agreement, är ett kontroversiellt förslag som förhandlas mellan EU, USA, Japan, Schweiz med flera. Förslaget innebär långtgående åtgärder mot upphovsrättsbrott.[1][2][3] Förhandlingarna har skett i hemlighet, utan demokratisk insyn. De inblandade länderna har erkänt att ACTA existerar men har vägrat lämna ut vad förslaget innebär. En människorättsaktivist i Kanada som försökte hämta ut dokument relaterade till ACTA fick dokument med endast rubriken på och all text censurerad"

"En av de mest omskrivna och kontroversiella delarna i ACTA är att tullpersonal riskerar att bli upphovsrättspoliser som ska söka igenom MP3-spelare, bärbara datorer och mobiltelefoner efter kopierad musik och film etcetera. Tullpersonalen kan komma att själva få bestämma vad de anser är upphovsrättsbrott och ha rätten att beslagta och förstöra innehållet på sådan utrustning eller utrustningen, utan domstolsbeslut."

"Internetleverantörer kan bli tvungna att lämna ut personuppgifter om sina kunder, utan domstolsbeslut. Internetleverantörer ska också uppmanas att samarbeta med upphovsrättsinnehavare för att stoppa spridningen av upphovsrättsskyddad information utan att kunna ställas till svars för det. Det kan sannolikt innebära avstängda internetabonnemang för fildelare och internetcensur (filtrering)."

"
  • Internetleverantörer ska filtrera trafiken för att stoppa upphovsrättsbrott.
  • Internetleverantörer ska kunna ställas till svars för trafiken på deras nät.
  • Internetleverantörer ska ta bort allt material som medieindustrin önskar.
  • Avstängda Internetabonnemang för fildelare.
  • Att djuplänka till copyrightskyddat material ska göras olagligt, det vill säga även om länken inte går direkt till materialet (detta skulle i förlängningen kunna göra vanliga sökmotorer olagliga).
  • Fildelning ska bannlysas på myndighetsdatorer.
  • Länder med en hög produktion av piratkopierade skivor ska införa ett speciellt licens-system för att kontrollera försäljning och export av skivor.
  • Tillgången på den plast som används för att tillverka brännbara skivor ska förses med restriktioner.
  • Brännbara skivor ska förses med unika koder för att det ska gå att spåra ursprunget.
  • Tillverkare av brännbara skivor ska upprätta register för att beställare av skivor som använts till piratkopiering ska kunna spåras.

På grund av allt hemlighetsmakeri är det okänt vilka, om några, av dessa punkter som kommer att ingå i ACTA."

 

 

VAR EMOT ACTA!!! TILL VARJE PRIS! KÄMPA!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0